Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Aikakone" by H. G. Wells # eBook PDF Kindle ePub Free

Aikakone

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Aikakone
  • Author : H. G. Wells
  • Release Date : January 15, 2014
  • Genre: Science Fiction,Books,Sci-Fi & Fantasy,
  • Pages : * pages
  • Size : 645 KB

Description

Aikakone (engl. The Time Machine) on H. G. Wellsin romaani vuodelta 1895. SitĂ€ on pidetty aikamatkustustarinoiden peruskivenĂ€. 


Romaanin kertoja ja pÀÀhenkilö Aikamatkaaja matkustaa tekemÀllÀÀn aikakoneella vuoteen 802,701. SiellÀ hÀn tapaa suloisen eloi-kansan ja maan alla asuvat hirvittÀvÀt morlokit. Eloi-kansa on taantunut henkisesti; heillÀ ei ole taidetta tai tiedettÀ ja he kÀyttÀvÀt aikansa vain yksinkertaisiin huvituksiin, kuten kukkien kerÀilyyn, tanssiin ja lauluun, ympÀristössÀ, jonka menneet polvet ovat ilmeisesti keinotekoisesti muuttaneet miellyttÀvÀksi. Morlokit ilmeisesti (kertojan teorian mukaan) valmistavat eloiden kÀyttÀmÀt vaatteet ja muut keinotekoiset tarve-esineet.


Romaanin olennaista ainesta on kertojan teoria, jonka mukaan eloit ovat olleen alun perin yhteiskunnan ylÀluokkaa, joka on pikkuhiljaa vallannut kaiken maanpÀÀllisen tilan ja pakottanut työtÀtekevÀt asumaan ja palvelemaan heitÀ maan alla. Evoluutio on muokannut työlÀisistÀ maanalaiseen elÀmÀÀn sopeutuneen uuden ihmislajin. MaanpÀÀlliset ovat puolestaan kehittÀneet ympÀristönsÀ niin miellyttÀvÀksi ja helpoksi, ettÀ he ovat itse evoluution myötÀ taantuneet ruumiin- ja hengenvoimiltaan. Lopulta on syntynyt jonkinlainen symbioosi, jossa morlokit yllÀpitÀvÀt viettiensÀ mukaisesti eloiden elÀmÀÀ, mutta...


Free Books Download "Aikakone" PDF ePub Kindle